Tycker du som jag so rider vi
För då känn, för då känner jag mig, jag mig fri.
Lille häst, lille häst vilka skutt du tar
Sitter svans sitter svans sitter svansen ändå ändå kvar.
Så far och flygg och ryk och ränn
Och bom sicka bom är du me’ på den.
Så spring och skrik och kom igen och bom sicka bom ut i mässingen,
Och tut och tjut och tjosan sen och bom sicka bom va’ de’ small i den.
Så far och flygg och ryk och ränn och bom sicka bom är du med på den
Och bom sicka bom er du med på den
Och bom sicka bom er du med på den.

(Autor: Constanze Budde)

1 Kommentar

  1. Annegret Bast

    Hej, hej,
    jag lärt mig svensk för att min syster lever i Göteborg. Jag tycker mycket om musiken och köpte flera CD, fran Afzelius, N. Strömsted osv. Men tuvärr, det är sa svort att hitta svensk songtexter i PC. Sa, den där sidan jag tänker är bra. Ursäkta, jag hittar inte den o över den a, du försto… hjärtliga önskar Annegret Bast

    PS. hur kan jag hittar mer svensk texter? Tack.

    Antworten

Einen Kommentar abschicken

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Weitere Beiträge

Luleå Hamnfestival

Luleå Hamnfestival

Seit 2013 findet alljährlich in der zweiten Juliwoche das Luleå Hamnfestival statt. Wie der Name vermuten lässt, in Luleå. Luleå liegt schon ziemlich weit im Norden, kurz unterhalb des Polarkreises. Ich selber nenne es gerne den letzten kulturellen Vorposten in...

mehr lesen
Die Falukorv: Ein schwedischer Klassiker

Die Falukorv: Ein schwedischer Klassiker

Falukorv ist eine markengeschütze schwedische Wurst mit mindestens 40% Fleischanteil und ist genau wie Faluröd sozusagen ein Nebenprodukt aus dem Bergbau. Rund um die Stadt Falun hat die jahrhundertealte Kupferbergbau-Tradition verschiedenste Produkte hervorgebracht....

mehr lesen